Minőséget teremtünk

PÁLYÁZATI TÁJÉKOZTATÓ / PÁLYÁZATI KIÍRÁSOK

1.2 intézkedés: Mikró-vállalkozások fejlesztése - ELSÕ KIIRÁS LEZÁRVA



FIGYELEM! A pályázat hivatalos nyelve román, a magyar nyelvû kiírás csak tájékoztató jellegû. Kérdéses esetben a román változat a hivatalos és irányadó.
 
A „Csík” LEADER HELYI AKCIÓCSOPORT (HACs) PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA a Csík LEADER térség fejlesztési stratégiájának

1.2. intézkedésére: Mikro-vállalkozások fejlesztése

Kérjük az érdeklõdõket, hogy a sikeres pályázat összeállítása érdekében figyelmesen olvassák át az alábbi útmutatót, valamint a teljes pályázati dokumentációt, illetve keressék fel ügyfélszolgálati irodánkat!

Az 1.2. intézkedés célja új, nem mezõgazdasági ágazaton belüli mikro-vállalkozások létrehozása, valamint a meglévõk fejlesztése, a termelést vagy szolgáltatást elõsegítõ beruházások támogatása.

Az intézkedés ismertetése:
Az intézkedés támogatást nyújt nem mezõgazdasági téren mûködõ mikrovállalkozások létrehozására, illetve a már meglévõk fejlesztésére, annak érdekében, hogy új és változatos helyi termékek és szolgáltatások jelenjenek meg a térségben.

A kiírás célkitûzései a következõk:

1. Új munkahelyek teremtése és megtartása a vidéki térségben;
2. A nem mezõgazdasági termékek hozzáadott értékének növelése;
3. A vidéki lakosság számára új és változatos szolgáltatásokat nyújtó mikrovállalkozások létrehozása és fejlesztése.

Az intézkedés operatív céljai:
  • Vidéki térségben nem-mezõgazdasági szektorban mûködõ mikrovállalkozások fejlesztése, újak indítása
  • A jelen intézkedés tárgyát képezõ vállalkozások létrehozásának bátorítása, különösen fiatalok és nõk körében
  • A szolgáltatási ágazat támogatása
  • Mezõgazdaságtól való függés mértékének csökkentése

Az 1.2. „Mikrovállalkozások fejlesztése” intézkedésre 250.000 Euró vissza nem térítendõ támogatás áll a pályáztató rendelkezésére, amelyet 2013 végéig lehet felhasználni.

A vissza nem térítendõ támogatás mértéke: a támogatásra jogosult összeg 70%-a.

A támogatás összege pályázatonként: minimum 5.000, maximum 30.000, átlagosan 10.000 Euró/pályázat.

A jelen kiírásra rendelkezésre álló keretösszeg: 250.000 Euró.

Pályázatok kizárólag olyan tevékenységekre nyújthatók be, melyek a Csík LEADER Akciócsoport területéhez tartozó helységekben valósulnak meg és a Csík LEADER Egyesület Fejlesztési stratégiájának célkitûzéseivel összhangban állnak. A Fejlesztési Stratégia letölthetõ innen.

A pályázatok benyújtása:

Pályázatok 2012. július 9. és augusztus 14. közötti idõszakban nyújthatók be, hétköznapokon, 9.00 és 14.00 óra között, a Csík LEADER Akciócsoport székhelyén: Csíkszereda, Szék útja 123.

A pályázatok benyújtásának határideje*,** 2012. augusztus 14., 14 óra.
*A 2012. augusztus 9. Közgyûlés döntése értelmében módosult a pályázatok benyújtási határideje: 2012. augusztus 31., 12:00 óráig nyújthatók be pályázatok a Csík LEADER Akciócsoport székhelyén: Csíkszereda, Szék útja 123. szám.
** A 2012. augusztus 30-i Közgyûlés szavazatai alapján a Vezetõtanács jóváhagyta az 1.2 - Mikro-vállalkozások fejlesztése intézkedés leadási határidejének meghosszabbítását. Az új leadási határidõ 2012. szeptember 14. 12:00 óra.

A pályázatok benyújtásához szükséges iratok:
A pályázónak és a pályázatnak kötelezõen teljesítenie kell a Nemzeti Vidékfejlesztési Terv (PNDR) 312. Intézkedés Pályázati útmutatójában ismertetett feltételeket, az elõírt formai és jogosultsági kritériumokat, melyeket kiegészítenek a Csík LEADER 1.2.-es intézkedésében elõírt kritériumok. A pályázatok a Csík LEADER HACs Pályázati felhívásában leírt pontozási rendszer szerint lesznek pontozva, ezért a 312-es intézkedés útmutatójában szereplõ pontozási rendszert figyelmen kívül kell hagyni. Ugyanakkor az abban szereplõ egyéb elõírásoknak meg kell felelni. Kérjük az érdeklõdõket, hogy a sikeres pályázat összeállítása érdekében figyelmesen olvassák át a Pályázati felhívást, illetve keressék fel ügyfélszolgálati irodánkat!

A pályázáshoz szükséges dokumentumok megtalálhatók alább, vagy a www.apdrp.ro  honlapon, illetve igényelni lehet a Csík LEADER Egyesület irodáján (Csíkszereda, Szék út 123)

Pályázati kritériumok:

A pályázónak és a pályázatnak kötelezõen teljesítenie kell a 312. Intézkedés által elõírt formai és jogosultsági kritériumokat, melyeket kiegészítenek a Csík LEADER 1.2.-es intézkedésében elõírt kritériumok. Kérjük az érdeklõdõket, hogy a sikeres pályázat összeállítása érdekében figyelmesen olvassák át a teljes pályázati dokumentációt , illetve keressék fel ügyfélszolgálati irodánkat!

A pályázati csomagot két nyomtatott példányban (egy eredeti és egy másolat), valamint elektronikus formában is be kell nyújtani, a Csík LEADER HACs székhelyére (Csíkszereda, Szék útja 123). Ajánlott saját célra is készíteni egy másolatot.  A pályázati iratcsomagnak tartalmaznia kell a pályázati ûrlapot a kért mellékletekkel, lefûzve olyan módon, hogy ne tudjon szétesni, illetve az iratokat ne lehessen kicserélni.    
A szabványos pályázati ûrlap megegyezik a 312-s intézkedés formanyomtatványával, és elektronikus formában megtalálható a www.apdrp.ro honlapon.

A Pályázati Ûrlap és hozzá tartozó mellékletek kitöltése a szabványos modell alapján történik, amelynek formáját tilos módosítani.

Megfelelési feltételek:
Az 1.2-es intézkedés kedvezményezettei:
  • A. Mikrovállalkozások
  • B. Fizikai személyek (nem bejegyzett vállalkozók), azzal a feltétellel, hogy nyilatkozatban vállalják a vállalkozói státus kialakítását a szerzõdéskötésig.
A szükséges dokumentumok megtalálhatók elektronikus formában alább vagy a www.apdrp.ro honlapon, illetve az Egyesület székhelyén (Csíkszereda, Szék út 123).

FONTOS! A pályázati ûrlap kitöltéséhez kérjük használják az ADOBE Reader program 9.3.0 változatát.

Az eredmények közzététele:
A pályázat leadási határidejét követõ 45 napon belül, 2012. szeptember 28.-ig minden pályázót értesítünk az elbírálás eredményérõl.  Az eredményeket a LEADER Egyesület weboldalán, valamint a székhelyen kifüggesztve tesszük közzé, a pályázókat levélben értesítjük.   

Részletesebb információért kérjük olvassák el figyelmesen a 312-es intézkedés útmutatóját (www.apdrp.ro) és a Helyi Akciócsoport Pályázati felhívását a www.csíkleader.ro honlapon.

Kapcsolattartó személyek
MÁTÉFFY Mária, Munkaszervezet vezetõ, tel 0745-654922, email: office@csikleader.ro
BERÉNYI Ágnes, animátor, tel 0757-070135, email: berenyiagnes@csikleader.ro

LETÖLTHETÕ DOKUMENTUMOK (a hiteles és hivatalos pályázati dokumentáció csak román nyelven érhetõ el)


‹‹ Vissza
Jelen honlapon megjelenített vélemények nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság hivatalos álláspontját.