Minőséget teremtünk

PÁLYÁZATI TÁJÉKOZTATÓ / PÁLYÁZATI KIÍRÁSOK

1.3 intézkedés: Mezõgazdasági és erdészeti termékek hozzáadott értékének növelése - MÁSODIK KIIRÁS LEZÁRVA



FIGYELEM! A pályázat hivatalos nyelve román, a magyar nyelvû kiírás csak tájékoztató jellegû. Kérdéses esetben a román változat a hivatalos és irányadó.

Az 1.3. intézkedés célja a mezõgazdasági, élelmiszeripari valamint fafeldolgozó vállalkozások versenyképességének növelése marketing-tevékenységekkel, a munkaerõ jobb kihasználtságával, új vállalkozások beindításával  és a meglévõk teljesítményének növelésével.

Az intézkedés fõ célja a helyben megtermelt jövedelmek növelése és a munkahelyteremtés. Célja, hogy bõvítse a helyi termékek és szolgáltatások körét, növelje ezek eladott mennyiségét, valamint a termékek minõségét. Az intézkedés további célja, hogy növelje a térségben elõállított termékek hozzáadott értékét, ezáltal a minõségi termékek és a színvonalasabb, tudásigényesebb munkahelyek számát. Kifejezetten támogatni kívánjuk az olyan újszerû, innovatív termékek és szolgáltatások körét, amelyek figyelembe veszik a térség környezeti és kulturális adottságait, és egyúttal emelni kívánjuk a gazdálkodási kedvet, a gazdálkodás presztízsét.

Az 1.3.-as intézkedésre 250.000,00 euró vissza nem térítendõ támogatás áll a pályáztató rendelkezésére, amelyet 2013 végéig lehet felhasználni.

A vissza nem térítendõ támogatás mértéke:
a támogatásra jogosult összeg 50%-a.

A támogatás összege pályázatonként:
minimum 5.000 maximum 10.000 euró/pályázat.

A jelen kiírásra rendelkezésre álló keretösszeg:
250.000 euró.

Pályázatok kizárólag olyan tevékenységekre nyújthatók be, melyek a Csík LEADER Akciócsoport területéhez tartozó helységekben valósulnak meg és a Csík LEADER Egyesület Fejlesztési stratégiájának célkitûzéseivel összhangban állnak. A Fejlesztési Stratégia letölthetõ innen.

A PÁLYÁZATOK BENYÚJTÁSA:
A pályázatok leadása folyamatos, havi elbírálással. A pályázatokat 2013. február 15 és május 31 között lehet benyújtani, hétköznapokon 9,00 – 14,00 óra között, a Csík LEADER akciócsoport székhelyén: Csíkszereda, Szék út 123 szám. Leadási határidõ 2013. május 31, 12,00 óra.

A PÁLYÁZAT BENYUJTÁSÁHOZ SZÜKSÉGES IRATOK:
A pályázat benyújtásához szükséges dokumentumok megfelelnek a Nemzeti Vidékfejelsztési Terv 123. intézkedésnek és elérhetõek alább.

PÁLYÁZATI KRITÉRIUMOK:
A pályázóknak szigorúan be kell tartaniuk a PNDR 123 intézkedésének ismertetett feltételeket, melyeket kiegészítenek a Csík LEADER HACs által elõírt feltételek. Kérjük az érdeklõdõket, hogy a sikeres pályázat összeállítása érdekében figyelmesen olvassák át a teljes pályázati dokumentációt, illetve keressék fel ügyfélszolgálati irodánkat!

A PÁLYÁZÓNAK A KÖVETKEZÕ FORMAI KÖVETELMÉNYEKET KELL TELJESÍTENIE:

A pályázati csomagot két nyomtatott példányban (egy eredeti és egy másolat), valamint elektronikus formában is be kell nyújtani, a Csík LEADER HACs székhelyére (Csíkszereda, Szék útja 123). Ajánlott saját célra is készíteni egy másolatot. A pályázati iratcsomagnak tartalmaznia kell a pályázati ûrlapot a kért mellékletekkel, lefûzve olyan módon, hogy ne tudjon szétesni, illetve az iratokat ne lehessen kicserélni.    

A Pályázati Ûrlap és hozzá tartozó mellékletek kitöltése a szabványos modell alapján történik, amelynek formáját tilos módosítani.

FONTOS! A pályázati ûrlap kitöltéséhez kérjük használják az ADOBE Reader program 9.3.0 változatát.

TÁMOGATHATÓSÁGI FELTÉTELEK:
Haszonélvezõk:
  • Mikróvállalkozások, Kis- és középvállalkozások
  • Mezõgazdasági termékeket feldolgozó és értékesítõ szövetkezetek, társulások
  • Értékesítõ szervezetek
  • Egyéni és családi vállalkozások
  • Termelõcsoportok
KAPCSOLATTARTÓ SZEMÉLYEK:
MÁTÉFFY Mária, Munkaszervezet vezetõ, tel 0745-654922, email: office@csikleader.ro
BUTYKA Loránd, technikai felelõs, tel 0757-070134, email: butykalorand@csikleader.ro
 
LETÖLTHETÕ DOKUMENTUMOK (a hiteles és hivatalos pályázati dokumentáció csak román nyelven érhetõ el):


‹‹ Vissza
Jelen honlapon megjelenített vélemények nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság hivatalos álláspontját.